Als woningcorporatie loop je regelmatig tegen juridische kwesties aan. We lichten er twee uit: huuroverlast en overleden huurders. Hoe ga je met deze kwesties om?

We vroegen het aan onze collega's en medewerkers van diverse woningcorporaties.

Wanneer een huurder overlijdt, spelen huurrechtelijke en erfrechtelijke aspecten een rol. Zijn er erfgenamen, gaan zij aanvaarden of verwerpen, is er een testament of notaris, wie zegt de huur op, wordt de woning leeggemaakt en wat te doen met de inboedel? Het zijn deze vragen en onzekerheden die de materie ook lastig maken.

STEPHANIE HAMELEERS, INCASSOSPECIALIST BIJ JANSSEN & JANSSEN

Het starten van een gerechtelijke procedure op basis van overlast

WESLEY MUIJS, JURIDISCH ADVISEUR BIJ TRUDO:


Hoe ga je om met huurdersoverlast?

Regelmatig kun je te maken krijgen met overlast door één van je huurders. Het is belangrijk om een goed onderbouwd dossier op te bouwen. Hoe gaat Trudo hiermee om? We vroegen het aan Wesley Muijs, Juridisch adviseur bij Trudo.

PROCES-VERBAAL VAN CONSTATERING BIJ OVERLIJDEN

Wanneer een huurder is komen te overlijden en er zijn geen erfgenamen in beeld, of niemand meldt zich, dan kun je een akte van constatering plannen. Wanneer je dit kunt doen en wat een deurwaarder dan precies doet, daar vertelt onze deurwaarder Maurice Scheepbouwer je graag meer over.

JETSKE DIJKSTRA, COÖRDINATOR HUURINCASSO CASADE:

‘Je bent al snel maanden verder. In tussentijd staat de woning vol spullen en kan deze niet verhuurd worden. Terwijl er zo veel mensen wachten op een sociale huurwoning en er een tekort is’

5 tips bij huuroverlast

We vroegen onze overlastspecialist Paul Lensen, werkzaam bij Corp Support, naar tips bij huuroverlast. Wat is dé tip als er sprake is van overlast door één van je huurders? We kregen er maar liefst vijf van Paul.

is een uitgave van:

Deze pagina delen?